Detta är ett av mina projekt som jag alltid drömt om.. En gammal husvagn att få renovera och bo i en sommar. Håller på för fullt för att bli klar med både det ena och det andra, catering, bröllop, vigselringar betyg i skolan och min husvagn.
Den kommer att inredas efter mitt huvud och smak med tapeter från Mulberry och tygger från frank och cordinata som jag köpt hos syster på Kol&Rosors i Falun på slaggatan 29. En butik med finess på det mesta.
Efter midsommar drar jag å vagnen ner till Tullgarns Slott , värdshus och orangeri i 5 veckor för att gästspela där nere. En underbar miljö att få jobba i med det man brinner för.. Mat och bak..
Gå gärna in på www.tullgarnsvardshus.se och klicka er vidare på äta/uppleva eller evenemang och se mig där. Eller varför inte ett besök på Tullgarn i sommar..
Det kommer fler bilder från min renovering inom kort..
Kram å fin Tisdag..
Eva-Lott
Min nya bostad i soommar som ska revoveras och bli vacker.
Lite bilder före renovering
Här börjas det med målning..
Interiörer som vagnen ska pryda med.. Tex tapeter från mulberry direkt från England via syster på Kol&Rosors i Falun.
Underbara orangeriet på Tullgarn som jag kommer att tillbringa sommaren i.
Hej och varma kramar till alla Ni som var på bomässan 2013 i Lindesberg!
Åkte hem med ett glatt leenden efter underbara dagar i Lindesberg. Och tack alla Ni som smakade min soppa och äppelkompott.. Lovade att skriva recepet nedan och repeterar den mässa efter mässa. Det har liksom blivit min grej att servera morot och palsternackssoppa med citron och timjan.
Här kommer receptet.. Och Ett stort Lycka till..
Morot och palsternackas soppa med timjan och citron. Toppad med vispad pepparots creme fraiche.
God som förrätt, lunch eller soppa i termosen till pick-nik
4 port
45 min
Ingredienser
6-8 medelstora morötter skalad och i bitar
3-4 palsternackor skalade i bitar
½ gul lök i bitar
Timjan färsk några kvistar
½ citron bara det gula skalet det vita kan ge en bäsk smak.
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
smör till stekning
2 dl creme fraiche vispad med elvispen luftig
3 msk färskriven pepparrot
en liten skvätt citronsaft av citronen.
salt och vitpeppar efter behag.
Knaperstekt bacon eller en marinerad kycklingklubba.
Stek lök och morötter lätt i stekpannan
Häll över allt i en kastrull och slå i hönsbuljong citron och timjan.
Låt koka till morötterna och palsternackorna är mjuka
Ta ut timjankvistarna och ev citronskalen ur kastrullen och kör den slät med mixerstaven.
Och smaka av med salt och vitpeppar.
Blanda den vispade creme fraichen med pepparoten och smaka av med salt och vitpeppar.
Häll upp soppan i en djup tallrik eller skål, toppa med pepparrots fraichen , ev en timjankvist.
Servera med ett nybakat bröd till.
Detta är en av mina favoritsoppor som jag bjuder på till fest, lunch och på pick-nick
Den är godare än vad du tror. Jag tycker personligen att en morot och palsternackssoppan låter trist men denna blir underbar god smak och en gnytta syra i.
Kan även toppas med knaperstekt bacon eller en marinerad kycklingklubba bredvid. Värt ett försök att tillaga den 🙂
Jag var även till Enköping med Josephine Lindkvist och lagade lite mat med 30 kvinnnor som arbetar för House of lola. Dom säljer underbara kläder .. gå gärna in på www.houseoflola.se och titta.. jossan är deras ansikte och modell utåt..
Det här var inte det sista gigget vi gjort.. lovar att det kommer mera.
Lite lätt stressad över att inte bloggen blivit uppdaterad på snart en månad..
Men lätt hänt, när man har mycket å göra.. Det har varit kokbok och mycket skoljobb..
Samt senaste 2 veckorna har jag varit mest i det vågräta ledet.. Opererat bihålorna och varit lite låg med alla uppdateringar och så.. Ville verkligen uppdatera mig med orken fattades..
Och man kan inte slå knut på sig själv, utan jag har lärt mig genom åren att backa hem och vila mig i form tills jag känner mig piggare efter operationen.
Innan allt detta så hade jag ett underbart flow, och snart kommer lite bilder och text vad jag och fotografen Susanne Jobs gjort inför kokboken som kommer i okt. Känns långt bort med det går så fort och allt ska sättas fotas etc..
Stora Kramar från mig och önskar Er alla en skön tisdag..
Tack för alla värmande ord som gick rakt in i mitt hjärta. Jag och Anette har haft fantastiska 2 dagar i Nyköping och fått träffa underbara personer som smakat på min soppa.
Flera rynkade på näsan då man presenterar en morotsoppa men efter att ha smakat på den så lovar jag att dom inte rynkar på näsan mer åt morotssoppa.
Här kommer receptet till Er som önskar.
Morot och palsternackas soppa med timjan och citron. Toppad med vispad pepparots creme fraiche.
God som förrätt, lunch eller soppa i termosen till pick-nik
4 port
45 min
Ingredienser
6-8 medelstora morötter skalad och i bitar
3-4 palsternackor skalade i bitar
1 gul lök i bitar
Timjan färsk några kvistar
1 citron bara det gula skalet det vita kan ge en bäsk smak.
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
smör till stekning
2 dl creme fraiche vispad med elvispen luftig
3 msk färskriven pepparrot
en liten skvätt citronsaft av citronen.
salt och vitpeppar efter behag.
Stek lök och morötter lätt i stekpannan
Häll över allt i en kastrull och slå i hönsbuljong citron och timjan.
Låt koka till morötterna och palsternackorna är mjuka
Ta ut timjankvistarna och ev citronskalen ur kastrullen och kör den slät med mixerstaven.
Och smaka av med salt och vitpeppar.
Blanda den vispade creme fraichen med pepparoten och smaka av med salt och vitpeppar.
Häll upp soppan i en djup tallrik eller skål, toppa med pepparrots fraichen , ev en timjankvist.
Servera med ett nybakat bröd till.
Detta är en av mina favoritsoppor som jag bjuder på till fest, lunch och på pick-nick
Den är godare än vad du tror. Jag tycker personligen att en morot och palsternackssoppan låter trist men denna blir underbar god smak och en gnytta syra i.
Kan även toppas med knaperstekt bacon eller en marinerad kycklingklubba bredvid. Värt ett försök att tillaga den 🙂
Morot och palsternackssoppa med pepparrots creme fraiche.
Nu var det dag för att bege sig till Nyköping för en Bo och Hälsa mässa nu till helgen.
Jag och min vapendragare Anette ska bjuda på lite smått och gott , bla min morot och palsternackssoppa med ciron och timjan, serveras med en vispad pepparrots cream fraiche. Man har kokat några liter det senaste åren 🙂 Det blir även en äppelkompott med en vaniljyoughurt mousse till dessert.
Ska även hålla föredar både på lördag och söndag, om att ta till vara på grönsaker efter årstiderna samt tänka lite klimat smart.. Och även prata om min kommande kokbok 🙂 http://www.prmedia.se/index.php/maessor-evenemang/nykoeping-bomaessa
Vi hade en fantastik skön semeseter i Thailand och nu är man hemma med nya friska tag.
Jag kommer att göra om mina bloggar till en, lite mycket att hålla två uppdaterade. En tar alltid lite stryk 🙁
Och det kommer att bli allt i en gryta 🙂 Mat, silver och diverse annat.
Samt att ni kommer få följa mig i mina kokboksdrömmar.. Som kommer att bli till verklighet till hösten, en perfekt julklapp till sig själv å andra.
Jag och min frilansjournalist/fotograf Susanne Jobs kockar och fotar för fullt fram till augusti.. 🙂
Önskar Er Alla en underbar helg i detta underbara solsken trots -18 grader.
Jag har nu tagit lite Semester och matledigt ..
Men ligger på en solstol i varma Thailand och vänder mig runt för att få go färg på kroppen .
Temperaturen är ca 35 grader så inte är det synd om mig 😉 ..
Innan jag åkte så har dagarna bara rullat på i skoljobb, mat, kokbok och citronpajer.
Det var några jobbiga dagar med att vänja mig med värmen, men nu så tycker jag det är gött och fattar inte att det kan vara kallt hemma i Svedala .
Min vapendragare med i kokboken Susanne Jobs jobbar på för fullt hemma:) .. Hon har bokat möte med förlaget där kokboken ska tryckas, känns lite pirrigt och snart så ska jag hem å stå framför grytorna igen och det ska fotas mat 🙂 .. Men nu ska jag njuta av värmen några dagar till, men jag ljuger om jag inte ligger å tänker på olika saker som jag vill prova tillaga.
Har Ni läst boken Små citroner gula av Kajsa Ingermarsson !! Jag gjorde det för många år sedan och verkligen stäckläste den underbara roliga romantiska boken..
Nu har jag fått förmånen att baka citronpajen i filmen åt Arla, och filmen kommer att ha en förhandsvisning för inbjudna i Falun på söndag 17 feb.. Och Sverige Premiär den 20 feb, har Ni möjlihet så den är väl värd att se.’
Till förhandsvisningen i Falun ska jag baka många många pajer, och många citroner,ägg och självklart smör från Arla… Serveras med vispad grädde å från Arla…
Lovar att den är god! Så varför inte göra den du å 🙂
Här kommer receptet..
Citronpaj med maräng
Krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!
Receptet gäller för 10 bitar
Ingredienser
Pajdeg:
75 g Svenskt Smör från Arla
1⁄2 dl florsocker
1⁄2 krm salt
2 1⁄2 dl vetemjöl
1 st ägg
Citronkräm:
2 st rivet skal och saft av citroner
2 dl strösocker
3 st ägg
2 st äggulor
100 g Svenskt Smör från Arla
Maräng:
2 st äggvitor
2 dl strösocker
Till servering:
3 dl Arla® vispgrädde
Gör så här:
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en rund pajform och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna. Blanda citron, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills krämen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Bred ut krämen i pajskalet. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Häll det heta sockret i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat. Fyll smeten i en spritspåse. Sätt ugnen på grill 250°. Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått färg. Vispa grädden lätt och servera till pajen.
Önskar Er alla en fin helg och lycka till med citronpajen samt njut av filmen när du ser den 🙂
En liten förhands titt på trailern nedan
Många Kramar
Eva-Lott
P.s Tar 2 veckors ledighet från bloggander då jag åker på semester Ds
Till alla mina hjärtevänner som besöker min sida..
Har bakat lite hjärtan i rosa maräng med grädde och jordgubbar.. Prova du å .. 🙂
Alla Hjärtans Dag bakelse
6 pers
Marängbottnar
1 ¾ dlmandelmjöl
1½ dl floursocker
3 äggvitor
1½ msk strösocker
1½ dl floursocker
½ citron skalet
några droppar karamellfärg röd
grädde och jordgubbar samt riven mörk choklad till dekoration
Sätt på ugnen i 170 grader. Böanda mandelmjöl och 90 gr av floursocker. Vispa äggvitantill ett fast skum, tillsätt strösocker och 1½ dl floursocker och fortsätt att vispa tills marängen blivit styv. Vänd md slickepott ner mandelmjölsblandningen, citronskal och karamellfärg. Blanda väl men försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop.
Spritsa ut för hand ditt eget hjärta och grädda mitt i ugnen ca 10-12 min. ta ut och låt svalna på plåten.
Spritsa grädden på en sida av hjärtat och dekorera med jordgubbar emellan. Lägg ett till hjärta uppepå. Och spritsa grädde samt dekorera med jordgubbar och riven choklad.
Har haft problem med att kunnat blogga på sistone:(. Och inte är jag någon data freak, men nu är allt i sin ordning och det ska bli bättring på det.
Januari har bara rusat iväg och jag har haft fullt upp men mat smycken och en fantastisk egen kokbok som kommer i sep-okt 13. Jag gör den tillsammans med underbara Susanne Jobs en fantastisk fotograf från Ornäs i Borlänge. Vill Ni ta fina bilder så kontakta henne.
Men nu är det snart semmeldags och idag är det snöigt väder ute, så vad passar inte bättre än att baka semlor tills på tisdag.. Bara att montera dom då 🙂
Här kommer mitt recept på enkla semlor.
Semlor 20 st stora 40 st minisemlor
50 gr smör
2.5 dl mjölk
25 gr jäst
2 krm salt
0.75 dl socker
1 tsk stött kardemumma
8-9 dl vetemjöl
1 ägg
1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°.
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägg och större delen av mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut runda, släta små bullar.
6. Lägg bullarna på bakplåtspapper på plåtar och låt dem jäsa ca 30 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.
8. Skär ett lock i varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och gräddmjölk. Fyll bullarna med blandningen.
9. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.
Mammas recept på semlor som vi fick som små. Jag åt alltid med varm mjölk sk hetvägg J
Underbar när mjölken hade sugs in i semlan.