2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Blogg

Det är en dröm…

der-ar-en-02Det var en gång en liten flicka som stod på stolen bredvid mamma vid spisen. Hon var fascinerad över hur det rykte ur grytorna. Hon vann på ett inskickat recept en Tv tävling vid 12 års ålder som hette Diskotaket med en rätt som hette ”full rulle”.
Hon var alltid med sin pappa och fiskade kräftor vid sjön Barken i Smedjebacken där hon är uppvuxen . Pappa tillverkade våra kräftburar och dom var bäst, hennes specialtitet som tonåring var att baka 🙂

Hennes matintresse har följt henne hela livet och nu håller en dröm på att gå i uppfyllelse. Hon följde förra årets Sveriges Mästerkock utan att blinka, det var ett program som hon såg fram emot varje vecka och längtade efter.
Nu har hon klarat först kvalet till Sveriges Mästerkock, det började med en lång kö och fylld kylväska på Clarion Sign Hotel i Stockholm. Tänkte att där ställer jag mig inte och skäms, men Michaela och hennes pojkvän Anders tvingade henne. Hamnade i trevligt sällskap tiden bara försvann och vips skulle hon in och presentera sin mat och sig själv, det gick fort och sen var det lite väntan igen. Efter en stund blev hon uppropad i en större grupp och där skulle särskilda väljas ut och få ett ”kanske”. Hon fick ett ”kanske” och fick hon ett telefonsamtal innan kl 24 samma dag, skulle hon gå vidare till att få träffa juryn i Sveriges Mästerkock och presentera sin paradrätt för..
På väg hem med dotter och hennes pojkvän så fick hon telefonsamtal från Meter Television och var Välkommen ner och träffa juryn.

der-ar-en-01

Herregud vad Stort allt blev helt plötsligt, hon skulle få träffa dom som hon avgudar i deras matlagning.
Hem och förbredde för färd till Stockholm nästkommande dag.
Hon hade inte varit nervös tidigare men så blev hon det nu , att laga något som hon kände sig säker med . Hur svårt kan det vara 🙂
Tur och retur x2 Stockholm gick plättlätt och hennes Kräftlasange med egenfångade kräftor och egen gjorda lasagneplattor blev en succe.. Förklädet till vidare tävling var i hennes händer.. Fick nypa sig i skinnet för att känna det var på riktigt.. Och nu är hon bland det 40 amatörkockar som styr kosan mot nästa stad och inspelningsplats……..
Kram från en Dalkulla 🙂

Tags:

Sveriges Mästerkock audition ikväll kl 20 på TV4

”Det var som djungelboken” – Nöje&Kultur – dt.se
http://www.dt.se/nojekultur/1.4269485–d…
Två Rättviksbor tävlar i Sveriges mästerkock.

Tags:

En häftig upplevelse med audition..

Sveriges mästerkock
Tjejtrion går vidare i Sveriges mästerkock
måndag 9 januari 2012

Tags:

Müsli

Idag har det varit en underbar dag 🙂 Tagit en promenad i byn och njutigt av solstrålarna som skiner från en blå himmel.. Har nu gjort en fantastiskt god müsli och receptet ser ni ovan, använder inte nötter i min för jag har lite svårt att äta det … Underbar god till vanlig filmjölk och egen blåbärssylt. Det är kärlek till frukost 🙂
Ha en bra dag!
Kram

Tags:

Om mig i Hem i Dalarna

ljuskrona

Länk till reportaget i Hem i Dalarna

Tags:

Vad vore väl en bal på slottet….

Alla har vi väl drömt om en bal… Och det är exakt vad jag ska på nu! Vad sägs om den traditionella trettondagsbalen..Ett skönt bad med bubbel… God mat.. Trevligt sällskap.. Och dans till orkester.. kan det bli bättre!
Lev och njut av alla tillfällen som ges i livet … Kram på Er alla!

Tags:

Lätt och Gott denna dag :)

Eva-Lotts Kök Köttfärssås och färsk pasta

4 pers
500 g blandfärs
1 gul lök
4 färska tomater valfri sort
1 vitlöksklyfta
½-1 dl balsamvinäger
2 msk tomatpure
färsk basilika och timjan efter smak
salt och peppar.
smör att steka i.

Pasta
180 g äggula
90 g ägg
200 g durumvete

1. Hacka lök och stek den i smör, fräs färsen och hacka i tomaterna. Tillsätt balsamvinäger, tomatpure och låt de koka ihop lite, pressa i vitlöken ,de färska kryddorna lätt hackade efter smak, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop .
2. Gör en hög med ett hål i av durumvetet, häll i äggen i hålet och arbeta ihop till en smidig deg. Eller använd en matberedare. Låt degen vil ca 30 min. Kavla och skär på fri han egen pasta eller använd en pastamaskin. Koka i lättsaltat vatten 2-3 min.

Denna rätt är lätt att göra och gott att äta, jag brukar ofta använda färska tomater och kryddor i min köttfärssås och låta den koka ihop ordentligt, medans jag gör pastan 🙂
Servera med goda delikatesstomater, färsk basilika och ringla gärna över lite balsamico vinäger.
Smaklig Måltid och God fortsättning!
Kram
Eva-Lott

Tags:

Ett Riktigt Gott Nytt År 2012 Önskar Jag Från Mitt Hjärta Till Er Alla !

Med dessa bilder önskar jag Alla mina vänner nya som gamla ett Riktigt välmående, händelserikt och underbart 2012.. Lovar att det kan bara bli bättre.. Med Kärlek Till Er alla ! Kram Eva-Lott

Från hjärtat av Dalarna önskar jag Er en riktigt God Jul!

Idag har det inte varit en vanlig dag 🙂 Jag har varit i min syster butik Kol & Rosors i Falun och jobbat. Fick göra många fina paket. Vill med mina bilder visa hur vår jul ser ut vårt hem.. Fick med en bild där jag visar grunden till min nya trasmatta i ” breddans” färger, alltså färgerna på Rättviks dräktens kjol. Har även gjort choklad, Kardemumma tryffel med muskvadosocker och Vit choklad med lingon och vanilj.. Skidskorna som hänger i taket har pappa åkt på, tyckter dom är fina att visa. Samt duken har farmor Lisa broderat och den känns värdefull att lägga på bordet. Kram / e

Tags:

Vintermingel i trädgården och matlagning i ”mitt kök”.

Detta mina läsare kan man ”Kalla” livsstil. Vi hade en mysig stund ute med glögg och snittar. Väl inne så rördes det i kastruller och grytor och vi hade alla en fantastisk kväll.

Meny

Egen smör och permesan slungad pasta med inkokt karl-johan svamp, knaperstekt rökt bog och en ostkräm.

Smörstekt torskrygg med pocherat ägg, palsternackspure och musselskum.

Vacker dessert på burk ( Inkokta jordgubbar i ingefära med youghurt-grädde och vaniljstång,)

Lovar lägga ut receptet inom kort 🙂
Kram Eva-Lott

Tags: