Publicerat: 2015-06-02
Hej på Er alla fina besökare!
I helgen har det varit mat vitt, brett högt och lågt. Samt att jag fått enormt mycket hjälp av mina vänner och därför blev den så bra som den blev. . Mamma var förstås med på ett kort här och där… Det är ju ändå hon och pappa som jag lärt mig massor av. Tyvärr lever inte pappa med han ser mig från en annan sida idag :). Han tittar stolt, men skulle nog gärna velat vara med i mitt liv med maten, och allt det roliga jag fått göra efter Sveriges Mästerkock. Puss & Kram Pappa i himlen.
Tack syster Lise-Lott för att jag fick låna ditt och makens växthus, trädgård och kök.
Lite bilder till Er efter en rolig helg.. Men dom bästa bilderna kommer i boken..Oktober 2013..
Publicerat: 2015-05-07
Snart mina vänner som tittar in på denna sida kommer en mycket proffsigare sida inom några veckor.. Kommer nog ha bloggen kvar å lägga in lite mer vad jag gjort å gör..
Nu ska jag på Moramässan i dagarna 2 på FM Mattson arena 8-9 maj..
Varmt välkomna dit!!
Publicerat: 2015-03-01
Vilken start med kortvasan, tjej vasan och öppet spår ..
Tack alla Ni som besökt mig i dessa dagar .. Jag och min food truck står kvar tills söndag då Vasaloppet 2015 körs..
Kram å varmt välkomna!
Ni hittar oss mitt emot klockstapeln mitt i på upploppet ��
Publicerat: 2015-02-22
Har fått nypa mig lite i armen efter 5 dagar i min food truck. Det är fantastiskt att köra runt på ett komplett kök i en liten bil.
Och kan ställa upp på fester, mässor, event, födelsedagar ja i princip allt. Känns så skoj att äntligen få något eget..
Hör gärna av Er om ni vill ha mig och bilen på festen ��.
evalottskok@gmail.com
070-5756490
Stor kram tills vi hörs igen !
Eva-Lott
Publicerat: 2015-02-10
Nu äntligen är min foodtruck i Rättvik efter en rolig och givande resa från England .
Onsdagen den 18 feb till 26 feb finns den utanför hemslöjden i Rättvik under Camp Norway veckan och VM på skidor i Falun. Kommer att servera lokalproducerade mat med mitt goda surdegsbröd samt mycket annat smått och gott.
Fredag 27 feb och veckan efter befinner vi oss vid vasaloppsmålet i Mora.
Hörs snart igen!
Publicerat: 2015-01-27
Tror att mjölet står mig upp över öronen den senaste veckan.
Surdegarna fortsätter att växa och gör sitt i jäsningen i mina bröd. Bakar hamburgerbröd, tortillas och semmeltuttul på surdegs kultur.
Lovar att det kan inte annat än blir underbart gott..
Semlan som blivit en hit gjort på Tössebageriet i Stockholm har jag gjort ett eget recept på surdeg och gräddar på en stor platta..
Snart redo att möta matglada kunder ur min food truck som jag ska hämta hem nästa vecka från England, så spännande det ska bli ..
Skön semmeltisdag önskar jag Er alla !
Kram Eva-Lott
Publicerat: 2015-01-18
Nu efter en vecka efter skön och behövlig semester. Har jag varit på Formex mässan i Stockholm med min finaste vän Yvonne. Mycket fint kommer våren och sommaren med.
Men nu är det dags att kavla upp armarna å börja preppa inför VM i Falun och Vasaloppet i mora.
Har matats surdegar och bakat hamburgerbröd..
Om 2 veckor ska det hämtas Hemming food truck från England, spännande och roligt.
Önskar Er alla en skön måndag!
Kram e
Publicerat: 2015-01-09
Efter en hektisk november med boksläpp och massor med mat. Hör till saken att säga att december var ännu mera jobb, men skam den som klagar.
November var en härlig månad,där jag som jag skrev tidigare varit i England och beställt en foodtruck.
Varit i Piteå till restaurang Röda Lycktan och gästspelat med båda mat och kokbok, en annorlunda upplevelse och träffat många fina personer som jag verkligen vill träffa igen. Och signerat kokböcker har det blivit en hel del av.
December var en julbordsmånad av dess like.. Lovar att jag har rullat köttbullar, stoppat korvar, griljerat skinkor, lagt in sillar och massor med annat smått och gott som hör julbordet till. Samt hunnit med matevent mm
Som härlig avslutning innan julafton var jag med på en verkligen fin julmarknad i Kupolen Borlänge och sålde kokböcker, träffade även där fina både nya och gamla vänner.
Julafton firades i stillhet med familjen vilket var helt underbart.
Juldagen då packade jag resväskan för att inta 2 veckors semester på Surin Beach Thailand med Ove och dess fina vänner.
Sol, värme, god mat och bara fått vara lat i 2 veckor.. Vandrat från sängen till stranden och härliga middagar med goda vänner. Hunnit med 3 dagar på Rascha Islands och det var en magisk vacker liten ö i det gröna korallhavet.
Nu sitter jag på planet med ett leende på läpparna och skriver, glad över att fått bara vara lat i 2 veckor och laddat om för ett fantastiskt 2015 som bara har börjat.
God fortsättning på det nya året!
Eva-Lott
Publicerat: 2015-01-03
Idag har jag och min brors fru Eva bakat surdegsbröd av olika sorter. Satt grunden till alla degarna igår kväll. Eva är expert på surdegsbröd, vi har bakat och haft det riktigt trevligt i mitt kök. Man blir riktigt lyrisk när det jäser och pyser i alla bunkar och formar.
Bröd är fantastiskt roligt att göra..
Grovt rambröd är gräddat av en hemmasnickrad ram i ek, 30×30 cm i fyrkant och 10 cm hög.
Här kommer ett recept som blev bakat idag..
Grovt rambröd
4 bröd
Dag1
Blanda rågen och kaffe i en bunke, täck med folie och låt stå över natten eller minst 6 tim
Dag 1
Blötläggning
250 gr Krossat råg
250 gr Kaffe (varmt eller kallt)
Dag 2
Blanda allt utom saltet kör 10 min i assistenten tillsätt saltet och arbetaa degen ytterligare 5 min
Låt vila i bunken ca 30 min.
Dela degen i 4 delan och forma till runda bullar
Placera ramen på bakplåtapapper som är oljat med olja och olja in kanterna på ramen med oljan.
Lägg de fyra bullarna och smörj olivolja på de runt så lossnar enkelt.
Låt jäsa 1½-2 tim.
Sätt på ugnen till 250 gr
Ställ in och sänk värmen till 175 grader. Häll vatten i botten på en varm långpanna så du får ånga till brödet.Det är då brödet får sitt hårda skal 🙂 Sätt gärna in en termometer efter ett atg så brödet fått en skorpa och låt brödet komma upp i en innetemp på 98 grader då är det klart 🙂 Ta ut och låt svalna utan handduk..
Dag 2
Blötläggningen från dag 1
600 gr Vatten ca 6 dl
250 g Rågsugrund
50 gr jäst
950 gr vetemjöl special
150 gr brunt farin
50 gr mörkt sirap
50 gr havssalt
Publicerat: 2014-11-02
Efter en vecka avslutar jag helgen i en pop-up butik i Borlänge. Syster Lise-Lott och min copywriter Eva till kokboken, har organiserat några dala entreprenörer till 2 dagars butik. Mycket givande dagar med många besökande. Snart poppar vi upp någon annanstans!!
Kram å skön måndag!