2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Egen god korv med rostade rotsaker ..

En rätt som jag är stolt över,,, 🙂

En slags salcicca korv med rostade rotsaker, tzatziki och tomatsallad med feta, oliver och basilikadressing..
Har aldrig gjord korv förut men längtat efter att få göra det, sagt och gjord blev det av..

Gör det du å.. !

Korv

1000 g fläskkarre i bit
300 g späck
3 dl rött vin
3 st vitlöksklyftor ( skär i bitar)
3 msk timjan ( torkad)
3 msk rosmarin ( torkad )
2 dl riven permasanost
salt efter smak
Svin fjälster

1. Skär karren i mindre bitar och ställ dem i frysen det är lättare att mala den lätt fryst.
2. Skär späcket i små bitar och lägg det i en plastpåse, häll på rödvin och kryddorna. Ställ kallt i några timmar.
3. Lägg fjälstert i kallt vatten. Och låt ligga några timmar.
4. Mal och varva späck, kött i lagoma mängder. Blanda lite salt och provstek gärna blandningen i stekpanna så du får bra smak.
5. Skölj igenom fjälstret noga och trä på det på korvhornet. . Mata på köttblandningen och gör lagom stora korvar , andvänd steksnören och knyt lagom stora korvar.
6 Stek på svag värme i smör och olja i ca 10 min.

Rostade rotsaker

Potatis (fast sort)
Morötter
Palsternacka
Kalemataoliver
Färsk rosmarn kvistar
Olivolja
Sätt i varm ugn 225 grader tills rotsakerna är mjuka.
Strö på havssalt efter de varit inne ugnen .

Tzatziki

1 st gurka ( riven på det grövsta på rivjärnet).
3 dl turkisk youghurt
1 st vitlöksklyfta ( pressad)
salt och peppar efter smak.

Tomatsallad

Tomater ( skär i bitar)
Fetaost ( smulas över tomaterna )
Kalemata oliver med kärna efter behag.
Basilika dressing (Färsk basilika i kruka, olivolja, vitlöksklyfta mixa allt med mixerstaven smaka av med havssalt ) Ringla det över tomaterna . Gott 🙂

Önskar Er alla som prover Lycka till och smaklig Måltid !

Kram Eva-Lott

Dela