2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Midsommar hos systrarna Långberg…fortsättning..

Mor Ingas inlagda sill

”Den bästa och godaste sillen till midsommar, tycker jag.
Mammas är alltid godast!” (Mor Ingas sill är den översta på bilden)

Ingredienser
port
1 burk inläggningssill
½ dl ättiksprit (12 %)
1½ dl vatten
2 dl socker
2 tsk krossad kryddpeppar
½ tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 röd lök
10-15 cm purjolök skivad
1 morot i skivor

Gör så här
Tidsåtgång: ca 30 minuter – men sillen behöver stå och dra minst ett dygn innan servering

Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar.
Koka en lag av vatten, ättika socker, kryddorna och låt den kallna till kylskåpstemperatur.
Varva sillen, lök, purjolök och morötter i en vacker glasskål och slå sist på den kalla lagen.
Låt sillen stå och dra 1-2 dygn innan servering.

Receptets ursprung
Systrarna Långberg hör till de händiga och driftiga människorna. Lise-Lott driver butik och skapar

Dela