Recept på soppan…
Hej Alla Ni som var på Nyköpingsmässan!!
Tack för alla värmande ord som gick rakt in i mitt hjärta. Jag och Anette har haft fantastiska 2 dagar i Nyköping och fått träffa underbara personer som smakat på min soppa.
Flera rynkade på näsan då man presenterar en morotsoppa men efter att ha smakat på den så lovar jag att dom inte rynkar på näsan mer åt morotssoppa.
Här kommer receptet till Er som önskar.
Morot och palsternackas soppa med timjan och citron. Toppad med vispad pepparots creme fraiche.
God som förrätt, lunch eller soppa i termosen till pick-nik
4 port
45 min
Ingredienser
6-8 medelstora morötter skalad och i bitar
3-4 palsternackor skalade i bitar
1 gul lök i bitar
Timjan färsk några kvistar
1 citron bara det gula skalet det vita kan ge en bäsk smak.
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
smör till stekning
2 dl creme fraiche vispad med elvispen luftig
3 msk färskriven pepparrot
en liten skvätt citronsaft av citronen.
salt och vitpeppar efter behag.
Stek lök och morötter lätt i stekpannan
- Häll över allt i en kastrull och slå i hönsbuljong citron och timjan.
- Låt koka till morötterna och palsternackorna är mjuka
- Ta ut timjankvistarna och ev citronskalen ur kastrullen och kör den slät med mixerstaven.
- Och smaka av med salt och vitpeppar.
- Blanda den vispade creme fraichen med pepparoten och smaka av med salt och vitpeppar.
Häll upp soppan i en djup tallrik eller skål, toppa med pepparrots fraichen , ev en timjankvist.
Servera med ett nybakat bröd till.
Detta är en av mina favoritsoppor som jag bjuder på till fest, lunch och på pick-nick
Den är godare än vad du tror. Jag tycker personligen att en morot och palsternackssoppan låter trist men denna blir underbar god smak och en gnytta syra i.
Kan även toppas med knaperstekt bacon eller en marinerad kycklingklubba bredvid. Värt ett försök att tillaga den 🙂
Önskar Er alla en fin måndag!!
Kram
Eva-Lott