2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

I väntan på advent…

Nu lackas det snart mot advent, och vad passar inte bättre än söta saffrans kringlor.

Har provat att baka Josefine Baummann s Årets konditor 2011 och Årets

Underbart goda med smör och god kesella från Arla för fluffiga och mjuka kringlor.

Önskar Er alla en underbar bakstund i Adventstider..

Kram Eva-Lott

Klicka på saffranskringlor och kom till arlas sida 🙂

Saffranskringlor

Ingredienser
24 st
50 g jäst
100 g Svenskt Smör från Arla
5 dl Arla® mjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 påsar saffran, 1,5 g
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
25 g Svenskt Smörfrån Arla, smält
strösocker

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och rör ut. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 24 bitar. Rulla ut till längder och forma till kringlor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler. Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat.

Dela