2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Alla Hjärtans dag ! 14/2

Idag har jag gjort det som jag längtat att få göra 🙂 Vackra gele hjärtan till Alla hjärtans dag!
Det var inte så svårt som jag alltid trott att det skulle vara . Prova du å !

ca 20-30 st beroende på formens storlek ( jag använde Ikeas formar i gummi )

10 gelantinblad
200 gr frysta hallon ( 100 gr hallon pure)
2½ dl strösocker
1 dl vatten (knappt)
½ dl vit sirap ca 75 gr
1 tsk citronsyra
strösocker att vända hjärtana i

Du behöver också
silikonformat typ ikeas iskubsformar
neutral rapsolja att smörja formarna med rikligt
hushållstermometer

1 Smörj formarana med ett tunnt lager olja.
2 Lägg gelantinbalden i blöt i kallt vatten
3 Tina hallonen och passera dom genom en sil för att få 100 g slät pure
4 Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under tiden .
5 Tillsätt hallonpuren, låt koka upp på nytt och koka till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då . Dra kastrullen från värmen .
6 Skaka av vattnet från gelantinbladen och rör ner dem och cirtonsyran i den varma massan i kastrullen. Låt svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden .
7 Fyll massan i formarna. Låt stå i rumstemperatur och stelna 3-4 timmar.
8 Lossa hjärtana ur formarna. Torka ev eventuellt bort överflödigt olja och rulla dem sedan i socker .

Nu har du gjort dina allra vackraste hjärtan till Alla hjärtans Dag!

Lycka Till!

Stor Kram till Er alla på denna dag!

Eva-Lott

Dela