Biffar i tomatsås och färsk pasta…
Idag blev det panik i köket 🙂 Ville göra köttfärsbiffar och ingen köttfärs hemma, jag brukar alltid ha köttfärs i frysen . Men jag har köpt kvarnen till min kitchen Aid, så det var bara att ta upp kött istället.. Benfri kotlett rad, rimmat stekfläsk och ett paket med bacon.. Malde och blandade och detta blev resultatet..
6 pot tillagningstid 1 tim
1 kg egenmald fläskfärs med bacon
3 ägg
2 vitlöksklyftor
3 msk frysta provensal kryddor (findus)
2 msk paprika pulver
2 tsk salt
1 tsk peppar
smör och olja att steka i.
Blanda allt samman och låt det stå och dra ett tag innan de steks i olivolja och smör. Gör pannbiffstuket fast lite mindre biffar .
Tomatsås
2 st burkar krossade tomater
3 st vitlöksklytfor skivade
3 dl vitt vin ( matlagningsvin
2 st spansk peppar hackad
Färsk timjan några kvistar
salt peppar och svartpeppar efter smak
ev en nypa socker
Fräs vitlöken i olja och tillsätt vin, tomater, spansk peppar och timjan.
Låt sjuda i ca 10-15 min
Smaka av med salt peppar och lite socker.
Lägg biffarna i tomatsåsen och låt det koka tills pastan är klar .
Pasta
180 g äggula
90 g ägg
200 g durumvete
2 dl färskriven permasan
2 msk smör.
Gör en hög av durumvete och häll i äggen i hålet. Blanda ihop allt till en jämn deg.
Låt vila ca 30 min. Kavla till önskad storlek och använd gärna pasta maskin. Gör även bra att använda annan pasta.
Koka i lättsaltat vatten ca 2 min .
Häll den färskrivna permasanen tillsammans med smör i en bunke.. Ta med en pastaslev ur pastan och blanda det med permasnen och smöret, häll ev på lite pastavatten för att få smöret och permasanen ska smälta.. Man får liksom en underbar god sås runt pastan.
Ta en stekpincett och snurra pastan runt den så det blir ett äggformat, placera det på tallriken och häll sedan på biffarna med tomatsåsen.. Garnera gärna med lite färsk hackad persilja .
Ät njut och var glad..
Biffarna fick en underbar smak av de ny malda köttet med bacon i.. Kan även göras på vanlig köttfärs 🙂
Kram på Er alla!
Eva-Lott