2 6 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Hallonbakelser Idag

hallonbakelserHallon bakelse i dess enkelhet

1 tim

8 stycken

ugn 250 grader

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
2 msk kokande vatten
2 dl vetemjöl
1½ msk potatismjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
2 dl sylt eller rårörda hallon.
3 dl grädde
cirtonmeliss till garnering

  1. Sätt på ugnen i 250 grader
  2. Vispas ägg socker vitt och luftigt, ju mer luft som vispas in desto bättre kaka.
  3. Häll i det kokande vattnet
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta det i äggvispet
  5. Rör varsamt det ihop smeten och bred det ut i en bakplåtsklädd långpanna 30×40 cm.
  6. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
  7. Vänd upp på ett sockrat smörpapper, dra försiktigt bort bakplåtspapperet pensla gärna på vatten då lossnar papperet lättare.
  8. Bred på hallonen och rulla med hjälp av smörpappert ihop till en tät rulle.
  9. Låt vila i folie med skarven nedåt .
  10. Vispa grädde hårt och häll det i en spritspåse.
  11. Skär 3 cm skivor av rulltårtan och pritsa grädden fint uppepå
  12. Dekorera med ett färskt bär och cirtonmeliss.

Kan även göras med annan frukt eller bär.

Dom här vill jag bjuda Er alla på min födelsedag idag …

Kram på Er och en trevlig lördag!

Eva-Lott

Dela